Pálinkafőző berendezések
Kétlépcsős készülékek
Egylépcsős készülékek

|
Egylépcsős pálinkafőzp készülék:
Ennél a készüléknél nincs szükség kétszeri lepárlásra, mert a cefre
betöltését és a felfűtést követően kész pálinka nyerhető. Üst mérete:
90 liter, dupla falú Üst anyaga: rozsdamentes, saválló acél,
pikkelyezett felülettel, rozsdamentes lábakkal /4301 élelmiszeriparban
használatos szabvány/ Töltő és ürítő nyíilás: 150 mm Főzési idő átlagos
gyümölcscefre esetén 2-4 óra. Kupola polírozott felület (páratér),
polírozott koncentráló oszloppal, deflegmátorral és hűtővel. Réz
katalizátort igény szerint, külön opcióként a páratérben lehet
elhelyezni, könnyen kivehető, kezelhető, tisztítható, és a katalizációs
szerepét kifogástalanul betölti. Belehelyezett cefrével azonos aszalt
gyümölcsökkel fokozhatjuk a párlat természetes íz és aromahozamát, így
teljesen kizárható az aromafokozó adalékok használata. - A berendezés
gázégővel vagy gázzsámollyal fűthető. (Gőzfűtés esetén a palást max 0,5
bar nyomással terhelhető, magasabb hálózati nyomás esetén a készülék elé
reduktort kell beszerelni!) 1 palack PB gáz kb. 200-250 liter cefre
kifőzésére elegendő. - Külön opcióként rendelhető elektromos fűtéssel
is. (4,5 kw fűtőegység, 220 V hálózatról működtethető) Hálózati
bekötését csak szakember végezheti! Esetleges elrontott, leégetett
pálinkáját kijavíthatja ezzel a készülékkel. Nem kell mást tennie, mint
egy lefőzés után a rossz pálinkáját beletölti az aromatoronyba és
újrapárlással letisztázhatja a javítani kívánt rossz párlatot. A
készülék kiszűri, megtisztítja, leválasztja a rossz és káros aromákat.
Így egy tisztább, ihatóbb párlat nyerhető.
A készülék videói:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=SInXp6z-XZk
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OeqQ8VMFYEA
Bruttó ára: 605 000 Ft
|

|
St. Panka egylépcsős, dúsítótornyos pálinkafőző berendezés (80 Literes)
A Szent Panka házi pálinkafőző berendezésekre jellemző az egyszerű, házi
pálinkafőzést megvalósító korszerű felépítés, valamint a kategórián
belül rendkívül kedvező ár. oszloppal szerelt közvetlen alátüzelés
billentős ürités egylépcsős, szakaszos atmoszférikus desztilláció
vörösréz üst és kupola 1.4301 saválló acél oszlop, deflegmátor és hűtő
acéllemez tűztér oszlop szerkezet: buborék sapkás tányérokkal szerelt
ciklus idő: 3-4 óra (töltés, felmelegítés, lepárlás, ürítés)
MŰKÖDÉSI LEÍRÁS: Egylépcsős, házi gyümölcspárlat főző készülék
üzemeltetéséhez A berendezés fő részei a vörösréz, 80 literes,
szimplafalu üst, melynek fűtését közvetlen alátüzeléssel, pl. gázégővel,
fával stb. lehet biztosítani. Az üstből felszálló pára áthalad az
üstfedélen (páradóm), mely vörösrézből készült, és ezáltal biztosítja
azt a katalizációs hatást, amely szükséges a pálinka jellegű íz-anyagok
képződéséhez. Ezek a párák azonban nem kerülnek lecsapatásra, mint a
hagyományos, kétlépcsős eljárásnál, hanem mint „alszesz-gőzök”,
áthaladnak egy 5 tányéros desztilláló (erősítő) oszlopon. Az oszlopon
belűl elhelyezett tányérok olyan szerkezeti elemekkel vannak
felszerelve, melyek biztosítják, hogy a felszálló gőz, a tányérokon lévő
folyadék rétegen áthaladva, ezt a folyadékréteget fűtse. Így minden
egyes tányéron egy-egy újabb desztilláció zajlik le. Egy 3 tányéros
oszloppal ellátott berendezéssel kb. olyan desztillációs hatást lehet
elérni, mintha a hagyományos eljárásnál keletkezett alszeszt 4 – 5
alkalommal újra finomítanánk. Ez jelentős munka- és hőenergia (gáz)
megtakarítást eredményez, és a hagyományos eljáráshoz képest magasabb
szeszfokú, (90 → 55 v.%) és tisztább végtermék párlatot biztosít. Az
oszlopfejhez egy csőköteges rendszerű visszahűtő (deflegmátor) van
csatlakoztatva, mely biztosítja, hogy a párák egy része lecsapódva
visszafollyon a tányérokra (reflux), és ezáltal, valamint a tányérokon
lévő lefolyócsövek tányérsíkból való kiállásával (lefolyógát), állandó
folyadék réteget biztosítsanak a tányérokon. A refluxból termékként
elvezetett párlatrész egy duplikált hűtőcsőben lehűl, azaz
végtermék-párlatként egy szedő edényben felfogható. A termék elhúzás
mennyiségi szabályzását a reflux vezetékbe szerelt áramlás-figyelő
üveghenger feletti csap nyitásával vagy fojtásával végezzük. A
készüléken elhelyezett hőmérők a desztilláció előre haladottságát
jelzik, vagyis, ahogy csökken a készülékben lévő anyag alkohol tartalma,
úgy emelkednek a hőmérsékletek. Normális hőmérséklet tartomány a
desztilláció eljétől a végéig: 80 C° → 98 C° A desztilláció első
párlatrésze az előpárlat, melyet el kell választani a főterméktől. Ez a
berendezés típus az előpárlati komponenseket nagyon koncentráltan
választja el, ezért igen kevés mennyiség is elegendő. Általában az
összes alkoholtartalomra vetítve 3 % elegendő. Példaképpen: Ha az üstbe
töltünk 70 liter cefrét, melynek alkohol tartalma 6 %, akkor az
elválasztandó előpárlat mennyisége: 0,148 liter, vagyis kb. másfél
deciliter előpárlatot (rézelejét) jelent.
Bruttó ára: 614 680 Ft
|
*Az árak tájékoztató
jellegűek. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk!
Kérjük aktuális árainkról érdeklődjenek az alábbi elérhetőségeink
egyikén: kapcsolat.
|
|